Over Ons

Van Melkveebedrijf tot Manege en Pensionstalling

In April 1987 is de bouw van de boerderij op de Bronckweg gestart. Vervolgens zijn Willy en Marlou in 1988 met 100 koeien en 100 runderen van Willy’s ouderlijk melkveebedrijf in Eijsden naar de rand van Maastricht verhuisd om hier samen het melkveebedrijf voort te zetten.

Marlou is opgegroeid tussen de paarden en altijd actief geweest als amazone en instructrice. In 1995 kwam de eerste pony Beauty naar de boerderij, waar op dat moment alleen nog maar koeien waren. Al snel volgde shetlander Goldy als gezelschap en de derde pony Judith was ook nodig want de kinderen groeiden en vriendjes en vriendinnetjes kwamen steeds vaker langs om te leren paardrijden. In de jaren daarna werden meerdere pony’s gekocht om aan de vraag te kunnen voldoen en in 2003 werden de eerste faciliteiten zoals een buitenbak en kantine gebouwd, de vraag naar pensionstalling was immers inmiddels ook ontstaan.

Iets meer dan 20 jaar was ‘T Vroendael een melkveebedrijf waarvan 10 jaar een combinatie van melkvee- en paardenbedrijf. Op 24 december 2008 zijn de laatste koeien gemolken en sindsdien hebben Willy en Marlou zich volledig toegespitst op de paarden sector.  Manege en Pensionstalling ‘T Vroendael was geboren en groeide in een sneltreinvaart. De accommodatie werd aangepast en uitgebreid om te kunnen voorzien in alle faciliteiten die de manege-, recreatie- en wedstrijdruiter nodig heeft. Vandaag de dag telt ‘T Vroendael 90 gevulde stallen en zijn wij trots samen met ons team (zie hieronder) elke week meer dan 300 ruiters en amazones te verwelkomen!

team

Marlou Hartmann

Marlou Hartmann

Willy Hartmann

Willy Hartmann

Xenia Bruijnen

Xenia Bruijnen

Valerie Duijsens

Valerie Duijsens